Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 25 of 28
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: Dewshan
Forum: Model A (1928-31) 01-02-2021, 12:33 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

I think I have a fuel flow problem....fuel was just a small trickle. gas tank still has some junk in it and is plugging up the shut off valve. Going to flush it out better and get some more of the...
Forum: Model A (1928-31) 01-02-2021, 12:31 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

no clearance on #4 at TDC hope that is correct!
Forum: Model A (1928-31) 12-29-2020, 07:37 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Gas is only few months old but could have dissolved some gunk left in the tank. Carb was professionally rebuilt.
Forum: Model A (1928-31) 12-28-2020, 06:25 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Yes i will check that out! It was stored inside but you never know! Im also going to try new gas before i throw more parts at it!
Forum: Model A (1928-31) 12-27-2020, 07:26 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

I could do that ...its set up for electronic with the little module on firewall kind of a pain. I could move it over and if it works leave it on the Victoria.
Forum: Model A (1928-31) 12-27-2020, 05:45 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

I will check this again before I start it. I think next step is all new electronic distributor.
Forum: Model A (1928-31) 12-27-2020, 05:43 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Thats it for today. Put valve cover back on. Valves are moving. Took manifolds off again and checked intake with water. No leaks! It is sealed well against block copper gasket and gland rings,...
Forum: Model A (1928-31) 12-27-2020, 03:46 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

https://imgur.com/a/JiP8Ghu pictures of spark plugs and car
Forum: Model A (1928-31) 12-27-2020, 02:43 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Pulled spark plugs again.... #2 really rich, #4 perfectly clean. Dont think its firing. It is getting spark though.
Forum: Model A (1928-31) 12-27-2020, 02:34 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Yes all valves are moving... compression test had it in 50s all cylinders but it wasnt super accurate my tester not the best for large spark plug holes. Was just checking for compression. I dont...
Forum: Model A (1928-31) 12-27-2020, 01:16 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Ok i have it in what the timing gear thinks is tdc. Both valves have no gap for a feeler gauge on cyl 4. In tdc these valves have space for the guage. From front to back. 1,2,4,and 6. Valves...
Forum: Model A (1928-31) 12-26-2020, 09:18 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

I thought that also... no such luck. Its sealed up
Forum: Model A (1928-31) 12-26-2020, 08:57 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Its old ...i am getting spark to #4 when i gap the copper strip. I also have a cut away cap that lets you see spark going to the 4 leads in distributor looks to be working ok. I guess i could pull...
Forum: Model A (1928-31) 12-26-2020, 08:29 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Yes have compression on all cylinders
Forum: Model A (1928-31) 12-26-2020, 08:09 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Re: Troubleshooting advice

Sat for a long time maybe 12years or so. Has new sparkplugs. Moved spark plugs around . #4 always perfectly clean. Has spark
Forum: Model A (1928-31) 12-26-2020, 07:47 PM
Replies: 44
Views: 2,722
Posted By Dewshan
Troubleshooting advice

Hello! Working on getting a 1931 Victoria back on the road. Engine was rebuilt but i dont know much about who did it etc. It does start but runs weak and sputters when you try to rev it. Spark...
Forum: Model A (1928-31) 04-06-2020, 09:20 PM
Replies: 0
Views: 301
Posted By Dewshan
Rumble panel mounting 31 sport coupe

Hello, switched over from the 30 Victoria project to do upholstery in the 1931 sport coupe. Iím mounting new rumble panels. I found the top tab to mount them to. Is their other points to screw the...
Forum: Model A (1928-31) 02-16-2020, 12:24 PM
Replies: 13
Views: 771
Posted By Dewshan
Forum: Model A (1928-31) 02-15-2020, 05:44 PM
Replies: 13
Views: 771
Posted By Dewshan
Re: Model a Victoria floor pan question

Thanks. I updated the picture link above with pictures of the original rear seat. I’m surprised it survived! Needs upholstery eventually of course!
Forum: Model A (1928-31) 02-15-2020, 05:11 PM
Replies: 13
Views: 771
Posted By Dewshan
Re: Model a Victoria floor pan question

I think I see how it works- that plate holds the back inside pads on seat frame
Forum: Model A (1928-31) 02-15-2020, 05:09 PM
Replies: 13
Views: 771
Posted By Dewshan
Re: Model a Victoria floor pan question

The inside back corner of the seats... are they supported by anything? Just bolt in the front brackets and that’s it?
Forum: Model A (1928-31) 02-15-2020, 04:15 PM
Replies: 13
Views: 771
Posted By Dewshan
Re: Model a Victoria floor pan question

Good to know... if someone can post a picture of that I can see if I have that in my parts pile!
Forum: Model A (1928-31) 02-15-2020, 03:37 PM
Replies: 13
Views: 771
Posted By Dewshan
Model a Victoria floor pan question

Hello, working on getting this project running... when I mount the front seats should there be a cover of some type over this pan? Or is this a footwell for the back seat? ...
Forum: Model A (1928-31) 01-10-2020, 05:28 PM
Replies: 5
Views: 1,110
Posted By Dewshan
Front motor mount fixed!

I ended up taking the pulley off to get access to the problem springs. It was a bumper clamp backing plate! Everything is back together now. This is going to be an interesting project! ...
Forum: Model A (1928-31) 12-30-2019, 01:36 PM
Replies: 17
Views: 1,453
Posted By Dewshan
Re: Front motor mount springs wrong

https://imgur.com/a/izGjiU0

Added picture of front mount
Showing results 1 to 25 of 28

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.