Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Early V8 (1932-53)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2020, 06:01 PM   #1
Mn1949ford
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Princeton,Mn
Posts: 12
Default Can't use search function

First post here. I love this site,first joined 6 yrs ago. Been away awhile. I am ready to try my 1st flathead rebuild. I really could use the info on this site to help me. Very green,here. When I try to use the search function,my keyboard flashes up then poof! Gone! I am using my cell,does that matter? Am I doing something wrong? Any help would be appreciated. Thanks
Mn1949ford is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 06:34 PM   #2
VeryTangled
Senior Member
 
VeryTangled's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: (Not far enough...) Outside of DC
Posts: 2,885
Default Re: Can't use search function

Nope not doing anything wrong from my experience. It does the same on my Android phone. A real PITA.

Most of the time I'm using a PC and it works fine for me there.

And Welcome to the FordBarn Forums!

Adding: There's a smartphone app called TapTalk you might check out. I don't use it so I know nothing else about it.
__________________
-Jeff H

Have you thought about supporting the Early Ford V-8 Foundation Museum?
VeryTangled is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 12-03-2020, 06:51 PM   #3
Ross F-1
Senior Member
 
Ross F-1's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: NM
Posts: 2,313
Default Re: Can't use search function

It may be because of changes to combat scammers, see here: https://www.fordbarn.com/forum/showp...59&postcount=7
__________________
'52 F-1, EAB flathead
Ross F-1 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 07:21 PM   #4
V8COOPMAN
Senior Member
 
V8COOPMAN's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: East Shore of LAKE HOUSTON
Posts: 7,427
Default Re: Can't use search function

Quote:
Originally Posted by Ross F-1 View Post
It may be because of changes to combat scammers, see here: https://www.fordbarn.com/forum/showp...59&postcount=7
Ross.....I thought I kind'a knew my way around this place, and there have been a time or three that I wanted to capture and link-to ONLY ONE ENTIRE post in a thread like you did with Ryan's post. So, how do ya do that? Thanks.....DD
__________________
T5 W/TORQUE TUBE


We WILL discover aliens on another planet...and the 'nutsoids' will surely-enough be sending $TRILLION$ of our bucks in aid!
V8COOPMAN is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 07:32 PM   #5
Mn1949ford
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Princeton,Mn
Posts: 12
Default Re: Can't use search function

I understand the whole keeping out the scammers and all that. I don't understand how keeping me from searching fits in though. I think my phone is the problem
Mn1949ford is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 07:47 PM   #6
VeryTangled
Senior Member
 
VeryTangled's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: (Not far enough...) Outside of DC
Posts: 2,885
Default Re: Can't use search function

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Mn1949ford, I really don't think the two are related. I've been having the issue you mention for years.

I just got curious and tested and it happens the same way if I use Chrome or the Samsung Internet app on my Android phone (Samsung Galaxy S4) and Chrome on a tablet (a Samsung Galaxy Tab A).

The issue, for those wondering, when you click the search button, a search box appears but not the keyboard, when you tap the search box to bring up the keyboard, it opens and immediately closes without allowing text to be entered in the search box. It's a real forehead banging problem. Here's a 13 second clip of what it looks like if anyone wants to work on it further. https://youtu.be/c7luNKGtSU0

I won't venture if it's a website issue, or a device issue, and I won't be surprised when someone else reports it works with their phone.
__________________
-Jeff H

Have you thought about supporting the Early Ford V-8 Foundation Museum?

Last edited by VeryTangled; 12-03-2020 at 08:04 PM.
VeryTangled is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 08:02 PM   #7
JSeery
Senior Member
 
JSeery's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Wichita KS
Posts: 15,442
Default Re: Can't use search function

Not directly related, but a search on the internet will often bring up both Barn & HAMB links on the topic. I often search that way first because it is an easier search engine to use.
JSeery is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 08:05 PM   #8
JSeery
Senior Member
 
JSeery's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Wichita KS
Posts: 15,442
Default Re: Can't use search function

Ok, just tried search from my Samsung. If I click on the search line the popup box closes. But if I click on advanced search it works fine. Have you tried the advanced search?
JSeery is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 08:12 PM   #9
VeryTangled
Senior Member
 
VeryTangled's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: (Not far enough...) Outside of DC
Posts: 2,885
Default Re: Can't use search function

Quote:
Originally Posted by JSeery View Post
Ok, just tried search from my Samsung. If I click on the search line the popup box closes. But if I click on advanced search it works fine. Have you tried the advanced search?
Nice job! Just tested it. That's a work-around for me.
__________________
-Jeff H

Have you thought about supporting the Early Ford V-8 Foundation Museum?
VeryTangled is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 08:28 PM   #10
Mn1949ford
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Princeton,Mn
Posts: 12
Default Re: Can't use search function

JSeery- it worked! Thanks man. Time to do some research
Mn1949ford is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 10:25 PM   #11
Randy in ca
Senior Member
 
Randy in ca's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,290
Default Re: Can't use search function

Quote:
Originally Posted by V8COOPMAN View Post
Ross.....I thought I kind'a knew my way around this place, and there have been a time or three that I wanted to capture and link-to ONLY ONE ENTIRE post in a thread like you did with Ryan's post. So, how do ya do that? Thanks.....DD

-
Clicking on the post number (top right hand corner of the post) will open just that post, then copy and paste (or save) that URL.


-

Last edited by Randy in ca; 12-03-2020 at 10:31 PM.
Randy in ca is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2020, 11:02 PM   #12
cas3
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: sw minnesota
Posts: 2,524
Default Re: Can't use search function

i always get better results when i search google, your question, and then fordbarn included in the search
cas3 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2020, 12:46 AM   #13
V8COOPMAN
Senior Member
 
V8COOPMAN's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: East Shore of LAKE HOUSTON
Posts: 7,427
Default Re: Can't use search function

Quote:
Originally Posted by Randy in ca View Post
-
Clicking on the post number (top right hand corner of the post) will open just that post, then copy and paste (or save) that URL.


-
Well I'll be darned, Randy. YOU know some stuff.....works like a champ! YWB
__________________
T5 W/TORQUE TUBE


We WILL discover aliens on another planet...and the 'nutsoids' will surely-enough be sending $TRILLION$ of our bucks in aid!
V8COOPMAN is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2020, 04:41 AM   #14
Mart
Senior Member
 
Mart's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Solihull, England.
Posts: 6,887
Default Re: Can't use search function

I only ever use a computer as it has a nice big screen. But I find the best way to search is to use google and type in:

valve seats site:fordbarn.com

Obviously you start with what you are looking for.

I don't know if that will work on your device.

As you are looking for flathead rebuild tips, you could check out my site Marts Garage on YouTube. There are lots of flathead related videos on there and lots of FordBarn related stuff in general.

Mart.
Mart is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2020, 09:36 AM   #15
Mn1949ford
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Princeton,Mn
Posts: 12
Default Re: Can't use search function

Thanks for the heads up mart. Will definitely check out your site
Mn1949ford is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2020, 03:21 PM   #16
Russ Gaylord Fontana
Junior Member
 
Russ Gaylord Fontana's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Jolly old England
Posts: 21
Default Re: Can't use search function

Just use the 'advanced search' oprion.
Russ Gaylord Fontana is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 02:07 PM.