Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-22-2017, 01:31 PM   #1
newshirt
Senior Member
 
newshirt's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Colorado Springs
Posts: 867
Default Knocking after installing new flywheel

I just installed a new stock flywheel, pressure plate, and clutch. Now I get a clicking sound when depressing the clutch petal. The clicking intensifies to a full knock when I press harder. Once it starts knocking, it continues even if I release the clutch petal. The click sounds like it is once per revolution.

The clicking does not occur when hand-cranking or cranking with the starter (with or without spark plugs). It only occurs when the engine is running, and the clutch petal is depressed.

What I have tried:
1. Used short starter bolts
2. Whacked the ring gear with a big hammer to make sure it was seated
3. Hand-turned the new throw-out bearing to make sure it was free

Any ideas what the click and knock might be?
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (19.7 KB, 170 views)
File Type: jpg 2.jpg (20.3 KB, 158 views)
File Type: jpg 3.jpg (21.8 KB, 157 views)
File Type: jpg 4.jpg (19.6 KB, 136 views)
__________________
Ray White
newshirt is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 04:30 AM.