Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2020, 04:05 PM   #1
Bob from Northport
Senior Member
 
Bob from Northport's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: 215 E. 6th Street Northport, Michigan 49670
Posts: 554
Default Starting/spark rod trouble

We are working on a 28 Roadster truck that has a NuRex distributor in it. The engine starts fine if retarded only half way. If you push the rod to full advance it kills the engine.
Used a timing light to verify advance is good at the bottom.
Is it possible the small brass arm that contacts the lower plate is loosing contact when the plate is rotated?? Killing engine power??

Any thoughts???
__________________
Bob from Northport
Northport, Michigan

Last edited by Bob from Northport; 08-04-2020 at 04:15 PM.
Bob from Northport is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2020, 04:09 PM   #2
ryanheacox
Senior Member
 
ryanheacox's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Northwest CT
Posts: 1,033
Default Re: Starting/spark rod trouble

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Sounds like you have the wireless plates in your distributor. The best advice I can give (and I'm sure others will give the same) would be to ditch the wireless plates and go back to stock. The wireless plates create more problems than they solve.
ryanheacox is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 07:08 AM.