Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2010, 03:10 PM   #1
Bobster
Member
 
Bobster's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Huntington, WV
Posts: 52
Default Speedo cable

My speedometer works only on occasion. It is rebuilt and when I hooked it up, it worked for a couple of miles - then stopped recording. I pulled the panel and found that the cable was far down in the housing - probably not engaging the driving gear. The cable is original. Could it be too short / worn / other?
Thanks, BW
__________________
BW in WV
Bobster is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 04:12 PM   #2
ford1
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: oroville ca.
Posts: 1,555
Default Re: Speedo cable

a couple of things, if its down in the cable and pulled out of the speedo i would say its to short duh lol or is broken and has let the cable slide down in the housing, dont know exactly how long the cable is suspossed to be but others in here can give you that info
ford1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 05-07-2010, 04:20 PM   #3
Farrell In Vancouver
Senior Member
 
Farrell In Vancouver's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Pitt Meadows BC
Posts: 977
Default Re: Speedo cable

Bobster, the repop cable I just aquired came with a "Pill" a short bit to fill in the space in the speedo drive if its one that is drilled deep. I check my fit and the drive end of the cable fit right to the top of the "Key" on the cable end. I could see if the drive was drilled deeper the cable could easily work its way in and pull out of the speedo. I would remove the drive end and slide the cable in and test it to see if it went way too far in to allow sufficient lenght for the cable.
Farrell In Vancouver is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 07:26 PM   #4
roccaas
Senior Member
 
roccaas's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Savannah, GA
Posts: 1,299
Default Re: Speedo cable

And if that doesn't work, write to these guys:

gaugeguys.com

They worked up a special for my aftermarket speedo.
roccaas is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.