Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-25-2020, 04:44 PM   #1
JOHNCL
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: northern Maryland
Posts: 27
Default no spark in my Model B fixed

I tried all the usual suspects for a no spark problem at the end of the winter. Nothing worked. Then I removed the points and used a metal file to make them shiny; an emery board didn't do the job but the file did. SHAZAAM! A hot spark happened.
JOHNCL is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2020, 05:57 PM   #2
Gary WA
Senior Member
 
Gary WA's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Clinton,WA/Whidbey Island
Posts: 3,228
Default Re: no spark in my Model B fixed

Thanks for the update on your fix!!
__________________
www.whidbeymodelaclub.com
Gary WA is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 05-26-2020, 06:49 PM   #3
CWPASADENA
Senior Member
 
CWPASADENA's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: PASADENA, CA
Posts: 1,432
Default Re: no spark in my Model B fixed

I have run into problems with replacement Model B points. They seem to have almost no tungsten and will burn in a very short time. If your problem keeps happening, replace the points

My experience

Chris W
CWPASADENA is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 04:59 AM.