Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2019, 09:42 AM   #1
eolson
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Huntsville, AL
Posts: 2
Question Problem with a SignalStat turn signal switch

Greetings Everyone,

I have a turn signal question. I recently replaced what looked like a very old installation of a SignalStat turn signal kit in my 6v 1930 Model A Roadster (signals weren’t working). The replacement unit is a new A13310A/SignalStat 900 kit. The old unit had a number of extra wires coming out of it that were not connected to anything. The new one has less wires coming out, and all connected up to identified leads in the car, and now my turn signals and hazards work.

The problem is, the little indicator bulb inside the column unit in the car is always on. However, the unit needs to be connected to a constant hot for the flashers to work with the key off. I believe if I connect to a lead that’s only hot when the key is on, then the hazards will only work if the key is turned on. Is this a common issue with this, and is there a “Best Practices” solution to this, so that the SignalStat has continuous hot for the hazards, but the bulb stays off when the key is off? Many thanks for any help with this.

Eddie
eolson is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2019, 10:47 AM   #2
duke36
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 1,063
Default Re: Problem with a SignalStat turn signal switch

Had a light issue also. Mine is hot all the time, not wired to the switch. Took the lever cover off and checked the bulb and contacts which were gummed up with grease and misaligned. Be careful as the parts may fall out. The bulb should only light when each side or the emerg. are on. You may need to reduce the pdf with your browser. Also check the ground of the switch to the steering column.
Attached Files
File Type: pdf signal_1.pdf (38.3 KB, 27 views)

Last edited by duke36; 10-21-2019 at 10:52 AM.
duke36 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 10-21-2019, 12:52 PM   #3
Jacksonlll
Senior Member
 
Jacksonlll's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Michigan-- Member of Oakleaf of MARC
Posts: 1,259
Send a message via ICQ to Jacksonlll
Default Re: Problem with a SignalStat turn signal switch

You need a buzzer a lot more than you need ha light.
Jacksonlll is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.