Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-24-2022, 08:37 PM   #1
shew01
Senior Member
 
shew01's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Roanoke, VA USA
Posts: 1,830
Default Noise in Drive Train

I just got back from a 300 mile tour with a number of Model A friends, and I noticed a noise in the drive train about halfway through the trip. I initially thought I wasnít pressing on the clutch far enough, but it turns out that the clutch does not affect the noise at all.

Itís a thump thump thump sound, and it does not seem to appear as long as I have a load on the drive train. However, when I let off the gas, I sometimes hear the thump thump thump sound, especially at low speeds, around 5-10 mph.

I was in a parking lot near home, and I especially heard it while coasting in neutral.

Iím thinking this is either the universal joint or something in the differential.

Can anyone offer any debug advice?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by shew01; 09-24-2022 at 08:59 PM.
shew01 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.