Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Early V8 (1932-53)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2020, 03:51 AM   #1
Lawrie
Senior Member
 
Lawrie's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Qld, Australia
Posts: 3,330
Default oil pressure light

Any one know how you can turn on an oil pressure light using a racepac v300sd,
I cant seem to find it on their site
Thanks Lawrie
Lawrie is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2020, 06:42 AM   #2
Fordestes
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 742
Default Re: oil pressure light

this space intentionally left blank

Last edited by Fordestes; 01-06-2020 at 10:43 AM. Reason: had a spammer,reported,no further comment
Fordestes is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 01-06-2020, 07:54 AM   #3
flatheadmurre
Senior Member
 
flatheadmurre's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Sweden
Posts: 2,614
Default Re: oil pressure light

In general you can take a look at the shiftlight function...analog rpm/set threshold/shiftlight on.....analog oilpressure/set threshold/light off.
Not sure how many output channels the unit have.
But you need the same programming as shiftlight except turn off at set level and same input/output channels.
flatheadmurre is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2020, 01:04 AM   #4
Lawrie
Senior Member
 
Lawrie's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Qld, Australia
Posts: 3,330
Default Re: oil pressure light

Thanks, I tried to ring the help line but was waiting for ages,
I have emailed an enquiry so will see in a few days.
I have to wait now, as I just buggered the lithium battery we were using,it haf worked great until I cranked the motor for a while to get oil pressure, then started and ran it for 1/4 hr or so with the altinator not hooked up, the bat went flat and I cant recharge it,
a new bat is $600.
Lawrie
Lawrie is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2020, 11:19 AM   #5
flatheadmurre
Senior Member
 
flatheadmurre's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Sweden
Posts: 2,614
Default Re: oil pressure light

Is it the intelligent charger that won´t charge the battery or does the battery pack has internal charging logics that says no ?
If you drain any "modern" battery below a threshold it says bad and won´t take charge...sometimes a "dumb" benchpower supply with a constant current limit can get it back into working order.
Real low amp charge or you need to keep an eye on it for temp !
flatheadmurre is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2020, 11:58 AM   #6
tubman
Senior Member
 
tubman's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Minnesota, Florida Keys
Posts: 5,503
Default Re: oil pressure light

For those of you as confused as I was about this thread, here's a little background information from the Holley web site : "V300SD data logger commonly used for Pro Stock, Pro Modified and many Sportsman classes. Comes with DataLink Standard software."
tubman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 08:56 AM.