Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2018, 05:38 PM   #1
Paul Howes
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: florida
Posts: 13
Default leakless water pump

I have a new leakless water pump and new fan blade. I ground down the front of the water pump cause it seemed the blade was rubbing. Before installing everything seemed smooth. After installing I still have the same noise. Could it be the packing nut should be tightened? Should it be touched at all? I didn't have this problem with my old water pump that leaked water, it was quiet but very wet. :-)
Paul
Paul Howes is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2018, 05:58 PM   #2
WHN
Senior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Old Lyme Connecticut
Posts: 996
Default Re: leakless water pump

Try starting car without fan belt.

If still making same sound, at least you now know it’s not the generator or water pump.
WHN is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 11-04-2018, 07:00 PM   #3
roy green coupe
Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 34
Default Re: leakless water pump

I had to grind mine to clear the fan same as you . Castings seem to be machined off center.
roy green coupe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 09:35 PM.