Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Late V8 (1954+)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-02-2014, 07:39 PM   #1
Mercury7
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Default Mercury7

I have a 1957 Ford Fairlane 500 with a 312c i Y Block
I had the original rope rear main seal replaced with the modern neoprene seal.
This did not stop my excessive rear main oil leak.
Any suggestions.
Mercury7 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2014, 09:20 PM   #2
ford3
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: oroville calif.
Posts: 1,453
Default Re: Mercury7

did you replace or forget to replace the wood taper seals that go in the grove on the side of the main cap?
ford3 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 09-04-2014, 04:02 AM   #3
Blackpearleb434
Member
 
Blackpearleb434's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Belmont, Western Australia
Posts: 71
Default Re: Mercury7

I've use the new neoprene seal before and had the same problem with it leaking and yes it was installed the correct way around with the joins offset from the cap / block....but also bear in mind the 292 and the 312 seals are different, when I looked into it the neoprene seal (I called felpro direct) it was reported to be a hit and miss affair with experienced engine builders, I ended up using the hard type rope seal from a 308 chev motor which worked great.
Blackpearleb434 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 07:53 PM.