Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2020, 05:23 PM   #21
Patrick L.
Senior Member
 
Patrick L.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Upstate NY and western Florida
Posts: 5,872
Default Re: Condenser Issues

Since you're using the modern upper plate, try the ECH FA82 as Jim suggests.

Its a better condenser and away from the heat. Get 2 and bolt one to the coil but don't attach the pigtail - yet.

The cheaper condensers regardless of what they are for are pretty much junk. The guys on the later Ford forums have been complaining about them for quite some time.

If that doesn't then try another coil as Tom suggests.
Patrick L. is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2020, 08:57 PM   #22
Purdy Swoft
Senior Member
 
Purdy Swoft's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Alabama
Posts: 8,015
Default Re: Condenser Issues

I mounted a modern condenser and connected the pig tail wire to the switch side of the coil . This gets the condenser out of the heat and puts it in a place that is way easier to remove and replace .The condenser needs to be close to the points and this is plenty close enough . I've run my september 29 this way at least 14 years and don't even run a condenser in the distributor .
Purdy Swoft is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 10:59 PM.