Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Early V8 (1932-53)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-09-2013, 09:00 PM   #1
53vicki
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 24
Default Help needed, tail light wiring harness- 53 Victoria

53 Victoria. Car does not have back up lights. Tail lights come on with headlights but car has no brake lights.

Here's what it looks like at the tail light housings-
Drivers side tail light harness has;
- wire with single female bullet connector
- wire with double female connector
- thick white wire that has been cut, not connected to anything now.

2 Wires from Drivers side tail light housing are connected to -
Green is connected to the single female bullet connector
Black is connected to one of the openings in the double female connector, other opening has no wire going into it.

Passenger side harness is same as drivers except it does not have the thick white wire that the drivers side harness has.

I don't see any grounds on either tail light housing. Do I need to plug a wire into the 2nd opening on the double bullet connector then ground it ? Also where is the thick white wire on the drivers side harness supposed to connect ?

Many thanks, trying to get this vicky roadworthy so my Dad can finally put some miles on it before our short driving season here in MI ends.

Last edited by 53vicki; 09-09-2013 at 09:52 PM.
53vicki is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 09:04 AM   #2
TJ
Senior Member
 
TJ's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Napa,California
Posts: 3,982
Default Re: Help needed, tail light wiring harness- 53 Victoria

First check all your fuses to make sure they are O.K. No brake lights could mean a bad switch. Get a test light and check the wires at the switch. One should be hot and when the pedal is depressed the other wire should also become hot. If the test light does not light up on the second wire then you have a bad switch. Do you have turn signals? The brake circuit feeds through the turn switch so it's possible the turn switch could have a problem. Usually they are not the problem, but if you have the original wiring on that switch it could be a bad connection.
To check the tailamps pull the headlamp switch on to the parking light position. Check to see if you have parking lights. Then take the test light to the back to see if you have fire to the back wires. The ones that light the test lamp are the tailamp wires. The wire that has two connections should be for the tailamps and license plate light. You should have a crossover harness for the right side lights that connects into the dual connection. If you do not have fire to the rear wires you may have a bad connection at the headlamp switch or a bad switch. If you have the old original wiring you could have a bad connection or no connection.
It would be good to know if you have a new or the original wiring harness and if any modifications (splices, etc. ) have been made to the harness.
TJ is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 09-10-2013, 10:03 AM   #3
53vicki
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 24
Default Re: Help needed, tail light wiring harness- 53 Victoria

TJ,

Thanks for your reply. To answer your questions;
- this car has all original wiring.
- turn signals are not working.

We converted it to 12v. I'm going to buy a 12v brake stop light switch & turn signal flasher, provided ones for a 56 Ford (12v) will work in our 53.

You mention a cross over wire that runs to the passenger side and plugs into the dual female bullet connector there. Would that be the thick white wire at the drivers side that has been cut and is hanging free without a home ?

Will do what you've suggested tonite and see what we find out.

thanks again-
53vicki is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 01:05 AM.