Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2020, 04:40 AM   #1
tucky nz
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: greymouth/new zealand
Posts: 3
Default Distributor

I'm running FS ignition on my B Motor, timing motor with timing light but timing light is hunting back and forward consistently by 10 degrees. Put original distributor back in but no change. Could you give any suggestion here as to what the problem could be. Thanks.
tucky nz is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2020, 11:13 AM   #2
Chuck Sea/Tac
Senior Member
 
Chuck Sea/Tac's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Between Seattle & Tacoma
Posts: 2,180
Default Re: Distributor

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Could it be electrical interference? Or a bad timing light?
The only thing I can think of, if the light is good, is the actually timing of the motor is sloppy and jumping around. Seems unlikely, unless your at retard with a overlap cam. I know my Winfield SU 1at a low idle ,retarded, will work the camshaft back-and-forth, because I had a week cam spring.
Chuck Sea/Tac is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.