Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Early V8 (1932-53)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2020, 07:44 AM   #1
42Ford M-H
Senior Member
 
42Ford M-H's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: NY
Posts: 175
Default Airtex E8902

Recently picked up a 8902 from RockAuto, looks like an Airtex... Has a generic 8902 printed on the side of it. It is not flow thru, I can barely blow any air thru the pump in either direction. Maybe something change on the manufacturing side?

Anyone else run into this yet?

From what i can tell this is not a Carter, it looks like the Airtex that others have posted in other posts.

So now im back to looking for a 6 volt fuel pump to use for priming that allows free flow.

Any recommendations? or where i can get my hands on e8902 that still has flow thru?
42Ford M-H is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2020, 08:00 AM   #2
42Ford M-H
Senior Member
 
42Ford M-H's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: NY
Posts: 175
Default Re: Airtex E8902

Well... answered my own question. Airtex was bought by someone else and the internals of the pump are different now. Sounds like at some point they want to switch back. He didnt sound like thats going to happen for awhile, if ever.
42Ford M-H is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 09-04-2020, 08:04 AM   #3
KGS
Senior Member
 
KGS's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Schooley's Mountain
Posts: 522
Default Re: Airtex E8902

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Here's a "work around" that will enable you to use

that pump. I think I picked this up off the "Barn" a
few years ago, but I don't know who posted it. It's
fairly self explanatory.
Ken



Use the search function here on the "Barn". There are
a number of posts describing how to bypass the electric
pump so the manual pump will function.
Here's a link to one that should help.


https://www.fordbarn.com/forum/showt...el+pump+bypass




EDIT: picture didn't attach. I'll retry in a bit






Last edited by KGS; 09-04-2020 at 08:17 AM. Reason: picture didn't attach.
KGS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 09:58 AM.