Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 11 of 11
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: AR
Forum: Late V8 (1954+) 11-06-2019, 11:32 PM
Replies: 9
Views: 1,021
Posted By AR
Re: Gas Smell Inside

Thanks everyone for your comments. I checked the sender unit gasket and it was dry. I will check the hoses at the filler tube. I also will drive the wagon and get the gas level down to see when it...
Forum: Late V8 (1954+) 10-30-2019, 08:55 PM
Replies: 9
Views: 1,021
Posted By AR
Re: Gas Smell Inside

I have not check it but I will now.
Thanks for your input.
AR
Forum: Late V8 (1954+) 10-30-2019, 06:29 PM
Replies: 9
Views: 1,021
Posted By AR
Gas Smell Inside

I started to notice that every time I fill up the gas tank on my 56 Merc wagon I get a strong gas smell inside the car. I have checked for gas leaks from the carburator back to the gas tank with...
Forum: Late V8 (1954+) 07-04-2019, 09:20 PM
Replies: 8
Views: 895
Posted By AR
56 Ford/Mercury Wagon Fuel Tank plug

The gas tank on my 56 Merc Wagon starting dripping gas at the bottom plug and thought it should be an easy fix. I was going to tighten the plug but cannot come up with the right tool to tighten it....
Forum: Late V8 (1954+) 12-31-2017, 01:07 PM
Replies: 17
Views: 1,185
Posted By AR
Re: WCFB - No Gas

I will take your advise and do the same thing. I am really glad that I was able to fire up the engine with little effort. Patience and a little knowledge goes a long way.
Thank you all for your...
Forum: Late V8 (1954+) 12-29-2017, 05:14 PM
Replies: 17
Views: 1,185
Posted By AR
Re: WCFB - No Gas

Sal
I certainly will and thanks for the offer.
AR
Forum: Late V8 (1954+) 12-28-2017, 10:27 PM
Replies: 17
Views: 1,185
Posted By AR
Re: WCFB - No Gas

Thanks guys for your input. I removed the vapor vent dust cover to look at the pump rod and plunger. I noticed it was very hard to push down and it would slowly come back up. I realized that it was...
Forum: Late V8 (1954+) 12-28-2017, 05:35 PM
Replies: 17
Views: 1,185
Posted By AR
Re: WCFB - No Gas

I will try that approach and let you know the outcome.
Thanks
Forum: Late V8 (1954+) 12-28-2017, 03:06 PM
Replies: 17
Views: 1,185
Posted By AR
Re: WCFB - No Gas

I check filter screen and there were no obstructions. It looks like if it is the accelerator pump diaphragm I will need to disassemble the carburetor to replace it. No short cut - right ?
Thanks
Forum: Late V8 (1954+) 12-28-2017, 01:54 PM
Replies: 17
Views: 1,185
Posted By AR
Re: WCFB - No Gas

I unscrewed the gas line at the carburetor and turned over the engine manually. It half filled a plastic water bottle within 5 seconds or so. What I have seen in other threads is that the 56 carb/...
Forum: Late V8 (1954+) 12-28-2017, 11:29 AM
Replies: 17
Views: 1,185
Posted By AR
WCFB - No Gas

Hello
I tried to post this earlier but did not go through. Here it is again.
My 56 Monterey Wagon which has a stock 312 automatic set up. It has been sitting for a couple of months and it will...
Showing results 1 to 11 of 11

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.