Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 25 of 413
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: Robert/Texas
Forum: Model A (1928-31) Today, 06:15 AM
Replies: 7
Views: 185
Posted By Robert/Texas
Re: Light Switch Problem

Many thanks to all of you.

I think that Ryan hit the nail on the head. It was so hard to get the switch body together that I almost gave up. I finally got the two pins to mate and turn in their...
Forum: Model A (1928-31) Yesterday, 06:15 PM
Replies: 7
Views: 185
Posted By Robert/Texas
Light Switch Problem

I bought a “Made in USA” light switch body and a “Made in ???” lighting harness from one of the vendors and tried to install them in my ’28 roadster today. After assembling them together I found that...
Forum: Model A (1928-31) 05-23-2020, 08:51 AM
Replies: 2
Views: 213
Posted By Robert/Texas
Re: Light Switch Problem

Good suggestion Carl, but it begs another question.

I believe that my old switch was an original one because it looks old and the area of the switch where the drain hole is located looks a lot...
Forum: Model A (1928-31) 05-22-2020, 05:17 PM
Replies: 2
Views: 213
Posted By Robert/Texas
Light Switch Problem

When I bought my ’28 roadster in 1989 the lights and horn were not working and there were problems with the associated wiring. I replaced the horn rod as the end of it was broken off and I replaced...
Forum: Model A (1928-31) 05-21-2020, 10:16 AM
Replies: 14
Views: 796
Posted By Robert/Texas
Re: Distributor Problem

I just got done with resetting the timing. The problem is that there is a lot of backlash in the cam which I believe is due to not having a lube hole in the upper distributor driveshaft. It’s really...
Forum: Model A (1928-31) 05-20-2020, 05:18 PM
Replies: 14
Views: 796
Posted By Robert/Texas
Re: Distributor Problem

I finally got to feeling better and worked on the distributor some more. Many thanks to all of you who have been helping me with this.

I fiddled with the point block some more and was able to get...
Forum: Model A (1928-31) 05-19-2020, 07:54 AM
Replies: 14
Views: 796
Posted By Robert/Texas
Re: Distributor Problem

Thanks Greg, Katy and Patrick.

It looks like the points are in near perfect alignment when they are at around 1/8 inch or so open. What happens is that when adjusted @ .018 inches, they close at a...
Forum: Model A (1928-31) 05-18-2020, 09:33 AM
Replies: 14
Views: 796
Posted By Robert/Texas
Distributor Problem

I’m having a problem with the distributor in my ’28 roadster. I replaced it in 2001 with a newly manufactured one with original style points from Bratton’s. Since then, I’ve only accumulated about...
Forum: Model A (1928-31) 05-17-2020, 08:06 AM
Replies: 11
Views: 930
Posted By Robert/Texas
Re: Model A Working in 2020

This is small subdivision next to Army Corps property (so we are surrounded by trees/forest). The gravel is not our driveway but road going thru this small subdivision. It was redone last year...
Forum: Model A (1928-31) 05-16-2020, 08:47 AM
Replies: 11
Views: 930
Posted By Robert/Texas
Model A Working in 2020

Yesterday was a honey-do day. My wife wanted to clean up some half dead trees and shrubs in our yard in the country. After we cut the stuff down, she planned to move it to the woods behind the house...
Forum: Model A (1928-31) 05-16-2020, 07:58 AM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

Thanks again to all of you.

I replaced all of the wiring which ended in the terminal box and/or dash. I even cut and spliced a new piece of wire on the ignition wire (the one that goes from the...
Forum: Model T (1909-1927) 05-11-2020, 07:54 AM
Replies: 13
Views: 506
Posted By Robert/Texas
Re: 1926 Ford Model T Battery

On both my Model T's, '22 roadster and'27 touring, I have 6-volt Optima batteries mounted on their sides. They cost more but last much longer. I have one that is over 12 years old. They don't need...
Forum: Early V8 (1932-53) 05-05-2020, 04:25 PM
Replies: 26
Views: 1,498
Posted By Robert/Texas
Re: 6V red top optima battery

I have Optima batteries on all six of my old Fords. All are 6-volt except for 12-volt in my ’34 roadster and I have purchased all of them from Amazon. What I like about them is that they hold their...
Forum: Model A (1928-31) 05-03-2020, 10:56 AM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

Eureka, I’ve found the problem. I removed the coil and terminal box. The wires in the box are in terrible shape (bare spots) and difficult to get out of the box as some are too short. It was obvious...
Forum: Model A (1928-31) 05-02-2020, 03:42 PM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

My mistake.

The points are new and gapped @ .020.

I am getting power to the horn/light switch but the horn and lights don’t work. I opened the switch housing and removed the wire clips. I got...
Forum: Model A (1928-31) 05-02-2020, 10:52 AM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

I got some parts from Bratton’s yesterday afternoon. I installed the “Machined Distributor Point Block” and the condenser last night. The points line up well now but still nothing is working.

I...
Forum: Model T (1909-1927) 04-29-2020, 06:26 AM
Replies: 16
Views: 769
Posted By Robert/Texas
Re: Improved car wheel color advice

I have a '27 Touring which was green with straw colored wheels when I bought it in 1989. After I saw #15,000.000 at the Ford museum had black wheels, I painted them black. I do think that the straw...
Forum: Model A (1928-31) 04-25-2020, 03:21 PM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

Thanks, katy, 30 Closed Cab PU, and JacksonIII

I checked all of your suggestions and believe that I have replaced a bad condenser with another bad one.

Resistance from the coil output from both...
Forum: Model A (1928-31) 04-25-2020, 09:37 AM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

The points and condenser came, and I installed them. The small plastic bag that the points came in was marked USA, but the points are garbage in my mind. Only a little more than half of the...
Forum: Model A (1928-31) 04-18-2020, 09:58 AM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

Thanks Jackson, I'll put that on my list too.
Robert
Forum: Model A (1928-31) 04-17-2020, 02:46 PM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

Thanks to all of you. I think that I’ve found the problem which now makes me feel kind of foolish. I’m farsighted and use reading glasses when looking at things up-close. I had misplaced the glasses...
Forum: Model A (1928-31) 04-16-2020, 10:56 AM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

Thanks to all of you for your help.

barnstuff
I'm sure that the diode is positive ground. I bought it from Snyder's and the box it came in and the sticker on the bottom of it say so.

Patrick...
Forum: Model A (1928-31) 04-15-2020, 05:56 PM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

Thanks Wick and Mulletwagen.
I re-set the points to .018 and it still won't start. It has an after-market ignition switch disguised with an armored cover. I'm ready to drink a beer and hope to get...
Forum: Model A (1928-31) 04-15-2020, 05:04 PM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Re: Electrical Problem

Thanks Ruth and Patrick.
I just re-checked the points and they are behaving as they should. I don't know why I got those bad readings but I've corrected my original post. The points are much too...
Forum: Model A (1928-31) 04-15-2020, 03:02 PM
Replies: 45
Views: 2,092
Posted By Robert/Texas
Electrical Problem

I’m having an electrical problem with my ’28 roadster. The car has an almost new 6-volt battery which cranks the engine over well, but the engine won’t start. The voltmeter stays at zero while...
Showing results 1 to 25 of 413

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 12:05 PM.