Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 25 of 500
Search took 0.11 seconds.
Search: Posts Made By: grumppyoldman
Forum: Early V8 (1932-53) 05-15-2020, 07:08 PM
Replies: 11
Views: 705
Posted By grumppyoldman
Re: Sharp dressed helmet ????

You should have polished mine like that, looks sharp. Al
Forum: Early V8 (1932-53) 05-15-2020, 06:54 PM
Replies: 8
Views: 380
Posted By grumppyoldman
Re: cross over pipe

I think 54 had a cross over pipe between the engine and radiator, up top.
Forum: Late V8 (1954+) 05-12-2020, 12:29 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

the Flamethrower dist. was in the car when I bought it. It ran good until the module went out, I think when I get the wiring fixed it will do ok. The coil had too many wires connected to the pos....
Forum: Late V8 (1954+) 05-11-2020, 09:17 PM
Replies: 51
Views: 68,960
Posted By grumppyoldman
Re: Welcome To The New Ford Barn!

Thanks Ryan for keeping it going, I don;t know how I would have gotten my 41 and 55 running if it were not for the guy's on The Ford Barn helping me out. Keep up the good work. Al
Forum: Late V8 (1954+) 05-11-2020, 09:01 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

Well I got the new pickup module installed today, works fine. Found a mess in the wiring harness, bringing it home tomorrow and going to fix that mess. I ordered a wiring diagram for a 55 Ford,...
Forum: Late V8 (1954+) 05-08-2020, 01:10 PM
Replies: 6
Views: 383
Posted By grumppyoldman
Re: Radial Tires and Wire Wheels

I have True Spoke wire wheels on my car with inner tubes, haven't had any problems yet. They have been on less than a year maybe 100 miles. Al
Forum: Late V8 (1954+) 05-08-2020, 01:00 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

The new module could not be tested like I was informed. That test was for the ignitor. That was for the Ignitor not for the Itgnitor 11, so am having a new one sent, maybe have some good results...
Forum: Late V8 (1954+) 05-06-2020, 10:52 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

Well guess what, it no longer has spark. I talked to a service tech today and he gave me a way to test the new module. I had already called it a day at storage, so I tested the old one I had removed....
Forum: Early V8 (1932-53) 05-01-2020, 02:06 PM
Replies: 10
Views: 460
Posted By grumppyoldman
Re: coil problem

If you have the right ohm. coil you need it mounted on the firewall to keep the heat of the engine away from it. If it's a 6 volt system your ballast resistor could be the problem. Clean the contact...
Forum: Late V8 (1954+) 05-01-2020, 01:51 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

I got the module installed, that must have been the problem,because the car is now running. I set the engine on T D C, removed the dist. and installed the module. I talked to a tech support guy about...
Forum: Early V8 (1932-53) 04-28-2020, 05:45 PM
Replies: 16
Views: 646
Posted By grumppyoldman
Re: mice

I've been using a product called Fresh Cab in my cars and camper trailer for a couple of years, been working so far. Found it at Ace hardware. Al
Forum: Late V8 (1954+) 04-28-2020, 04:42 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

I got my new module yesterday, called pertronix and talked to a service tech. He told me to run a ground wire from battery neg. to dist. housing with 12 volts on pos. side of coil and it should fire...
Forum: Late V8 (1954+) 04-26-2020, 07:17 PM
Replies: 3
Views: 252
Posted By grumppyoldman
Re: 272 running bad

You could try some Sea Foam in gas tank, see if you have sticking valve. some like MMO which will do same thing. Easier than pulling stuff, just sayin. Al
Forum: Late V8 (1954+) 04-26-2020, 07:08 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

50 Ford mine is all Pertronix, Flamethrower dist. with Ignitor 2 module. There is no adjustment inside the dist. to move the moduel closer to the trigger shaft. I'm hopeing that's the way it's...
Forum: Late V8 (1954+) 04-26-2020, 10:22 AM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

Nope the car is still in storage, the gap on the module was so wide I could get 2 pieces of .030 plastic card between the shaft and module. Nothing is movable on the module plate so hope that's fine....
Forum: Late V8 (1954+) 04-25-2020, 04:26 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

Got more testing done today, put #1 cyl. TDC checked rotor position, it points to #1 dist. wire. So I don't have stripped dist. gear or timing gear damage. Wanted to get that out of the back of my...
Forum: Late V8 (1954+) 04-24-2020, 04:26 PM
Replies: 16
Views: 625
Posted By grumppyoldman
Re: dif gear ratio

My 55 has the 8 inch rear end with 3:30 to 1 ratio and my RPM's are higher than I would like, but the gears for that rear end are very scarce. i just overhauled mine. Will run it till I can find an...
Forum: Late V8 (1954+) 04-24-2020, 04:17 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

B T W Kultulz I looked at the dist. it is a Flamethrower with Ignitor 2 pickup coil. Al
Forum: Late V8 (1954+) 04-24-2020, 04:12 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

I ran the coil test today, ran neg. from batt. to dist. ran jumper from batt. pos. on red wire of coil. black lead on meter to black coil lead coil lead. Turned on ign. to run and got batt. volts....
Forum: Late V8 (1954+) 04-23-2020, 07:10 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

I did not do that, but checking other places I found that test and will try tomorrow. I saw another site where they said there was no way to check the modual in the dist. others said you could. Will...
Forum: Late V8 (1954+) 04-23-2020, 04:02 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

Yes that's the way it's wired. I ran a seperate wire from ignition switch to the coil pos. side to bypass other wires, still no spark. Also bypassedf amp. gauge still no spark. Checked dist. to make...
Forum: Late V8 (1954+) 04-22-2020, 05:20 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

I got the coil today, installed it and still no spark. I'm wondering now about the pickup moduel, I haven't checked it yet, but it doesn't show that its been hot which is one thing that happens when...
Forum: Late V8 (1954+) 04-18-2020, 03:33 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

The modual inside the dist. has Ignitor !! on it. I have looked at the pentronix dist. and it is like the one in my car. Thanks for the diagram, that helps a lot. Al
Forum: Late V8 (1954+) 04-18-2020, 12:10 PM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

Do you need a ballast resistor with this coil? ( 3 ohm Flamethrower coil ) I've seen mention of a resistor in some cases. Al
Forum: Late V8 (1954+) 04-18-2020, 11:20 AM
Replies: 36
Views: 1,365
Posted By grumppyoldman
Re: Ignition problem no spark

Thanks for the info. wasn't sure about the Mallory coil with Pentronics dist. will replace with proper coil. Al
Showing results 1 to 25 of 500

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 03:13 AM.