Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 25 of 36
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: rivcokid
Forum: Model A (1928-31) 10-13-2019, 02:25 PM
Replies: 9
Views: 497
Posted By rivcokid
Re: Towed car lost lots of fluids

Thanks all - I went to see it this morning and all was well. The carb was dry etc. Guess I'll know that for next time!!
Forum: Model A (1928-31) 10-12-2019, 09:47 PM
Replies: 9
Views: 497
Posted By rivcokid
Re: Towed car lost lots of fluids

J Franklin - is that normal about the oil from the rear main if the car is placed at such a steep angle?
Forum: Model A (1928-31) 10-12-2019, 09:18 PM
Replies: 9
Views: 497
Posted By rivcokid
Towed car lost lots of fluids

Hi all - Had to have the Model A Fordor towed today for what turned out to be a flooded carb (didn't know that the GAV rod doesn't retract, so flooded). Anyway, when the tow-truck driver was putting...
Forum: Model A (1928-31) 09-29-2019, 03:07 PM
Replies: 1
Views: 181
Posted By rivcokid
Car bucks violently at lower speeds

Hi all - my 31 Deluxe Roadster has developed a bucking problem. In 2nd and 3rd gears, if I slow down past a certain point and then try to speed up again (like if I slow down for a red light that...
Forum: Model A (1928-31) 08-22-2019, 09:24 AM
Replies: 17
Views: 755
Posted By rivcokid
Re: Rearview mirrors for 1931 S/W Town Sedan (160B)

Where do you find just a 28/29 mirror?
Forum: Model A (1928-31) 08-22-2019, 07:39 AM
Replies: 17
Views: 755
Posted By rivcokid
Re: Rearview mirrors for 1931 S/W Town Sedan (160B)

Hi Tiger.1000 and Tom - No, I haven't found anything yet and am getting discouraged. The thought of having to drill something on a pristine car does nothing for me (my motto is, if it has to look...
Forum: Model A (1928-31) 08-08-2019, 08:36 AM
Replies: 17
Views: 755
Posted By rivcokid
Re: Rearview mirrors for 1931 S/W Town Sedan (160B)

I will also call the others as mentioned. I'm glad I posted - I wasn't aware that this body was that similar to the 32s. That's another good idea! Thanks much!
Forum: Model A (1928-31) 08-08-2019, 08:35 AM
Replies: 17
Views: 755
Posted By rivcokid
Re: Rearview mirrors for 1931 S/W Town Sedan (160B)

Hi all - sorry for not getting back but I've been ill. Yes, the top hinge is visible and sticks out a little from the car. I'm going to try to upload a pic of it.
Forum: Model A (1928-31) 08-06-2019, 02:19 PM
Replies: 17
Views: 755
Posted By rivcokid
Rearview mirrors for 1931 S/W Town Sedan (160B)

Has anyone with a 1931 S/W Town Sedan been able to get rearview mirrors for the sides? Whenever I look them up through the parts dealers, they have hinge mirrors and clip mirrors that all basically...
Forum: Model A (1928-31) 06-04-2019, 08:25 AM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

Ok all - it's time for me to come clean. The problem turned out to be the nut behind the multi-meter! I just got a new one and had it set incorrectly! Once I figured that out, I was able to find...
Forum: Model A (1928-31) 06-03-2019, 08:21 AM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

Hmmmm. Good point. Yes, I've checked the cables but I really haven't gone past the starter. The red book has various tests to do, but most of them involve cranking the engine, which I can't do, so...
Forum: Model A (1928-31) 06-02-2019, 08:43 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

UPDATE - Changed the fuse and still nothing. Checked the starter rod - it was fine. So, I took the starter switch off and lo and behold there was a huge crevice on the starter contact button (on...
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 10:04 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

Great ideas Ernie - They're on my list! Thanks!!
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 10:02 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

- That is a fear since AAA probably used a 12 volt jumper to get me going twice.
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 09:58 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

- I must have, since I tried just about every place on that segment of the engine. But I couldn't tell you any results. I'll try that too in the morning. Thanks!!!
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 09:46 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

No - Nothing works. No horn, lights, etc.
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 09:44 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

No - Whether the key is in or out, on or off, doesn't matter. No sound, no crank.
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 09:26 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

I get 6 volts measured at the battery bolt on the starter, and at the other bolt across the fuse leading to the box. That is, no matter what I put the tester on, I get 6 volts on the starter, but...
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 09:21 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

Is there a kill switch? - No

Is the wiring standard - Yes
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 08:09 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Re: Electrical problem has me stumped

Yes - 6 volts on each side of the starter. As for the other question, no - I get absolutely nothing. No crank, no sound, no nothing - so it's hard to test anything else.
Forum: Model A (1928-31) 06-01-2019, 07:37 PM
Replies: 35
Views: 1,765
Posted By rivcokid
Electrical problem has me stumped

Hi all - Last weekend I was at a car show and everything was fine until I went to leave. Total and complete dead car - no sound, no moaning, no groaning, and no cranking. It was like the battery...
Forum: Model A (1928-31) 04-19-2019, 09:14 PM
Replies: 18
Views: 1,246
Posted By rivcokid
Re: Backfiring when clutching

Hi again. I subsequently noticed that the backfiring was occuring more when the engine was warm, so I looked that up and most everyone agreed that that situations occurs when the coil is on the...
Forum: Model A (1928-31) 04-13-2019, 12:44 PM
Replies: 18
Views: 1,246
Posted By rivcokid
Re: Backfiring when clutching

Hi all - update: I tried the MMO and still backfiring. I tried finding an exhaust leak, but with the fan going, it's virtually impossible. I tried looking at the pedal/battery cable and no...
Forum: Model A (1928-31) 04-08-2019, 05:54 PM
Replies: 18
Views: 1,246
Posted By rivcokid
Re: Backfiring when clutching

Thanks WHN - I'll try the gas additive. No, I'm not using detergent oil that I'm aware of. But you're right - easy things first!! Thanks again.
Forum: Model A (1928-31) 04-08-2019, 02:34 PM
Replies: 18
Views: 1,246
Posted By rivcokid
Re: Backfiring when clutching

The backfire is definitely coming from the muffler/exhaust pipe, not the carb.
Showing results 1 to 25 of 36

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 06:41 AM.