Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 4 of 4
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: Ken Arms
Forum: Early V8 (1932-53) 05-26-2021, 12:51 PM
Replies: 16
Views: 986
Posted By Ken Arms
Re: charging question

So, Its fixed, I put I high output alternator on from powermaster but the symptom remained. Once I powered the fan from starter solenoid all is good. I still don't get a charge at idle but I think...
Forum: Early V8 (1932-53) 04-30-2021, 12:47 PM
Replies: 16
Views: 986
Posted By Ken Arms
Re: charging question

Just an update, I tried a smaller pulley and although I do see an improvement the amps still drop when the fan kicks in. I think I may bite the bullet and purchase a high output alternator. Ken
Forum: Early V8 (1932-53) 04-22-2021, 02:22 PM
Replies: 16
Views: 986
Posted By Ken Arms
Re: charging question

Thanks all, I ordered a smaller pulley to start out with. As near as I can tell my alternator is rated at 60 amps. I will try the pulley first and post what happens. Ken
Forum: Early V8 (1932-53) 04-20-2021, 01:46 PM
Replies: 16
Views: 986
Posted By Ken Arms
charging question

Hey folks, forgive me for asking this on the barn but its were I am comfortable.
For reasons too long to explain I put an electric fan in my 34. The car is converted to 12v and I'm using a typical...
Showing results 1 to 4 of 4

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 06:23 PM.