Go Back   The Ford Barn > Search Forums

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Showing results 1 to 25 of 176
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: 01aford
Forum: Early V8 07-04-2020, 07:19 AM
Replies: 0
Views: 409
Posted By 01aford
1940 Deluxe Hood Ornament

Looking for a 1940 deluxe hood ornament either repop or one that can be rechromed.
Thanks.
PM me with photos and price.
Forum: Early V8 (1932-53) 10-09-2019, 09:09 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

Update.
I sent my coil, condenser and distributor to skip.
He had it back to me within one week.
I finally got around to installing it today and it fired up like the day it rolled off the show...
Forum: Early V8 (1932-53) 09-10-2019, 05:51 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

I got skip to test the coil, condenser and distributor. They all check out.
I’ve gotten tied up with some other issues and I have yet to get back to it.
Forum: Early V8 (1932-53) 06-05-2019, 04:28 PM
Replies: 25
Views: 2,715
Posted By 01aford
Re: No spark

It appears that you and I are in the same boat.
I’m following this tread as well as the one I have going.
Forum: Early V8 (1932-53) 06-04-2019, 04:48 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

Just coving all my bases before I pull the distributor.
Forum: Early V8 (1932-53) 06-04-2019, 01:54 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

With the wire attached to the solenoid, it kicked over, started then died.
No spark at plugs again.
Forum: Early V8 (1932-53) 06-04-2019, 01:29 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

Ok. Going to give it a go right now.
I’ll keep you posted.
Thanks again.
Forum: Early V8 (1932-53) 06-04-2019, 01:16 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

This side?
I just don’t want to make a mistake here so I’m double checking.
Forum: Early V8 (1932-53) 06-04-2019, 01:04 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

Thanks for the reply.
A wire from the + side or - side of the battery?
Itís a positive ground system.
Forum: Early V8 (1932-53) 06-04-2019, 09:40 AM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

I have several plugs removed and using the solenoid button to test.
No snapping hot spark at the plugs but when I was grounding the plug I got zapped pretty hard.
Some current is going to the...
Forum: Early V8 (1932-53) 06-03-2019, 09:42 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

I was able to get back to it today.
The battery maintained a consistent voltage of 6.3 volts while being cranked.
All grounds rechecked. Which improved the sluggish starter situation.
I placed a...
Forum: Early V8 (1932-53) 06-01-2019, 04:20 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

Ok.
I thought that the 30 second test wasnít enough.
Iíll test it out tomorrow.
Thanks for the info.
I went to my old Napa store today. They replaced the old tester with a hand held too.
Forum: Early V8 (1932-53) 06-01-2019, 02:09 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

I took the battery to advance and battery plus for a load test.
Both said the battery was fine and fully charged.
When I put it back in the car the starter winds down like the battery is dead. ...
Forum: Early V8 (1932-53) 05-30-2019, 09:49 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

Another point is that it’s an older optima red top battery.
Any thoughts if this could be the issue?
Forum: Early V8 (1932-53) 05-30-2019, 09:24 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
Re: No Spark

On the charger im putting out 6.8 volts at the battery terminals.
But that’s an excellent point because it goes down very fast.
Forum: Early V8 (1932-53) 05-30-2019, 09:12 PM
Replies: 26
Views: 2,564
Posted By 01aford
No Spark

My 1940 expert and friend, Bill Clatterbaugh, passed away in 2013 and I am in need of advice.
My 1940 Ford is original with the A block 85hp. Because of family priorities it was 10 months since it...
Forum: Early V8 (1932-53) 03-29-2012, 07:11 AM
Replies: 19
Views: 2,891
Posted By 01aford
Re: Firestones, Coker Radials or Excelsior Radials

Let me start by saying I'm a purest and want a correct and original 40. I had both on my 40. I stayed with the radial. For me driving down grooved/crowned roads they made a huge difference. I would...
Forum: Early V8 (1932-53) 03-29-2012, 06:14 AM
Replies: 31
Views: 11,293
Posted By 01aford
Re: 40 Ford Coup Hood Alignment

I agree will Bill: "It is important that you have good hinges and springs. There should be no wear at any of the pivot points. If there is, the adjustments will be (more) difficult at best and the...
Forum: Early V8 (1932-53) 01-22-2012, 06:12 PM
Replies: 2
Views: 1,390
Posted By 01aford
Re: How do I remove a '39 Deluxe trunk lock cylinder...

Its an easy lock for a locksmith to get open and make a key if the glovebox doesnt work.
Forum: Early V8 (1932-53) 01-10-2012, 09:17 PM
Replies: 2,798
Views: 724,304
Posted By 01aford
Re: What I Did on My Lunch Hour

Ok.I understand. It's very different then the Ford.
Forum: Early V8 (1932-53) 01-10-2012, 07:56 PM
Replies: 2,798
Views: 724,304
Posted By 01aford
Re: What I Did on My Lunch Hour

Vic,
I've always found it easier to pull the engine then the transmission. How much time does it save to drop the rear?
Forum: Early V8 (1932-53) 01-10-2012, 07:42 PM
Replies: 13
Views: 1,784
Posted By 01aford
Re: Drake deck lid latch for 40 coupe

I got the head of my key off too. Works fine.
Forum: Early V8 (1932-53) 01-09-2012, 07:19 PM
Replies: 26
Views: 3,732
Posted By 01aford
Re: HORDER or DREAMER ??????

Pick one car you want to restore. Keep all the parts you have for that car and sell everthing else.
Only keep double parts not triple. Selling all the parts I bet you will be able to restore your...
Forum: Early V8 (1932-53) 01-08-2012, 03:15 PM
Replies: 3
Views: 2,402
Posted By 01aford
Re: 1940 Ford Clock

They stink. Very very cheap. Also you need to cut the back plate for the light bulb.
Forum: Early V8 (1932-53) 01-02-2012, 05:30 PM
Replies: 8
Views: 1,174
Posted By 01aford
Re: rear trans mount

yes it part number21A-7085. 8 inch between the mounting holes. Ive got it. PM me if you want photos.
Showing results 1 to 25 of 176

 
Forum Jump
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 04:41 AM.