Go Back   The Ford Barn > General Discussion > Model A (1928-31)

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-25-2011, 09:10 PM   #1
DR
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canada
Posts: 17
Default Wiring for Generator

Does anyone have any photo's they can send me on the correct wiring of the Generator on a 6 volt system, my wires are not colour coded so and I don't think it was wired properly. Please share if possible for 1930 Model A. 2 wires were connected to the front towards the rad of the cut out switch not to the back.

Last edited by DR; 04-26-2011 at 09:55 AM.
DR is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2011, 09:24 PM   #2
Tom Wesenberg
Senior Member
 
Tom Wesenberg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Mpls, MN
Posts: 13,339
Default Re: Wiring for Generator

There is only one wire going to the generator and it runs up to the terminal box on the firewall. The other terminal on the firewall box runs down to the starter switch.

If you mean the wires inside the generator, then the power brush runs to the output terminal, and the adjustable brush is connected to the field windings. The brush located 180* from the output brush is the ground brush and just has a short wire to the case end plate.


Last edited by Tom Wesenberg; 04-25-2011 at 09:37 PM.
Tom Wesenberg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)
Old 04-26-2011, 02:29 AM   #3
Mike V. Florida
Senior Member
 
Mike V. Florida's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: South Florida
Posts: 6,838
Send a message via AIM to Mike V. Florida
Default Re: Wiring for Generator

I wonder if he has a V8 genny I think they have two wires coming out.
__________________
What's right about America is that although we have a mess of problems, we have great capacity - intellect and resources - to do some thing about them. - Henry Ford II
Mike V. Florida is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2011, 08:51 AM   #4
Tom Wesenberg
Senior Member
 
Tom Wesenberg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Mpls, MN
Posts: 13,339
Default Re: Wiring for Generator

Quote:
Originally Posted by Mike V. Florida View Post
I wonder if he has a V8 genny I think they have two wires coming out.
If that is the case, then you can just ground one of the wires under the cutout mounting screw. Just make sure it's the right wire.
Tom Wesenberg is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2011, 10:20 AM   #5
Bob C
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: So Cal
Posts: 1,847
Default Re: Wiring for Generator

Wouldn't there be two wires from the generator? One to the terminal box
and one to the light switch.
Bob C is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2011, 10:28 AM   #6
Tom Wesenberg
Senior Member
 
Tom Wesenberg's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Mpls, MN
Posts: 13,339
Default Re: Wiring for Generator

Quote:
Originally Posted by Bob C View Post
Wouldn't there be two wires from the generator? One to the terminal box
and one to the light switch.
Actually there would be three wires. The charging circuit wire leading to the terminal box and the horn and healight wires, usually joined to one terminal, but repro wiring may vary.
Tom Wesenberg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Sponsored Links (Register now to hide all advertisements)


All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.